Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Er kredittkort for alle?

Når man blir ny kunde i en bank så kommer gjerne kundeforholdet med et kredittkort. Hvis man leser på spareforumer så sier alle at man trenger et kredittkort for å spare mer penger. Et kredittkort har av mange blitt sett på som en form for status og veldig mange er stolte over at de har fått kreditt av banken.

Samtidig så vet vi at kredittkort har vært en driver bak den økende kredittkortgjelden og gjeldsproblemene i Norge. Før den store «boomen» i forbrukslån i Norge så var det kredittkort som var den største gjeldsposten for nordmenn. Det mange ikke vet er at kredittkort er et forholdsvis nytt fenomen i Norge. For bare 15 år siden så var kredittkort forbeholdt de velstående som bankene var trygge på at skulle betale pengene tilbake.

De siste årene så har det vært en utvikling i bankene som gjør at de ønsker å ta mer risiko og derfor har flere fått kredittkort med kreditter som de strengt talt aldri burde fått. Det store spørsmålet er om man faktisk trenger et kredittkort? Dette skal vi gå litt inn på i dette blogginnlegget.

Hva er egentlig fordelene med kredittkort?

Det er flere fordeler med et kredittkort men det store spørsmålet er om fordelene er gode nok. Det blir umulig å gå i detalj på alle fordeler med hvert enkelt kredittkort men nedenfor har vi sett litt på generelle fordeler med et kredittkort:

Utsatt betaling

Det er veldig praktisk med en kreditt som gjør at du kan handle inn den første i måneden men ikke betale før om 30 dager. Da er det mulig for deg å gjøre kjøp uten å binde opp pengene dine. Dette kan være praktisk hvis du skal legge ut for noe eller at du vet at det kommer inn penger senere i måneden.

Forsikrede kjøp

Når man betaler med kredittkort så bruker man ikke sine vanlige penger, du bruker bankens sine penger. Banken har forsikret pengene så det betyr at dersom du blir svindlet eller på andre måter ikke får det du betaler. Da kan du enkelt reklamere på på kjøpene og få igjen pengene.

Veldig mange kjenner på denne tryggheten spesielt når de er ute å reiser. Hvis man opptrer ansvarlig selv så kan man være trygg på at man er skjermet for svindel, til forskjell fra hvis du bruker et vanlig bankkort.

Rabatter

Ettersom det ikke er store forskjeller på hvert eneste kredittkort så er det dermed blitt viktig for bankene å gjøre sitt kredittkort gunstig. Dette gjør man ved å samarbeide med butikker, nettbutikker og andre. Da kan du få rabatter på dine kjøp og på den måten spare penger.

Reiseforsikring

Reiseforsikring er noe som er grunnen til at veldig mange velger å betale reisen med et kredittkort. Det følger da i mange tilfeller med en reiseforsikring inkludert i reisen. Dette har av flere blitt omtalt som en stor fordel men de større forsikringsselskapene mener at dette er en veldig enkel forsikring som ikke er 100%.

Likevel, hvis man skal på en weekendtur eller lignende så vil nok en reiseforsikring som er inkludert i de aller fleste kredittkort være godt nok. Dermed en fordel som du får med gratis når du betaler reisen med kredittkortet.

Loungetilgang

Dette gjelder ikke alle kredittkort men stadig flere kredittkort inkluderer loungetilgang eller billigere loungetilgang. Hvis du reiser mye så kan dette være en svært fin fordel som kan gi dine reiser mer komfort med hvile, gratis mat og gratis drikke.

Så trenger du et kredittkort?

Hvis du i dag har en ryddig økonomi så vil et kredittkort være et fint tilskudd å ha i lommeboken. Grunnen til at vi mener det er at du kan gjøre trygge kjøp, få rabatter og fordeler som du kan benytte deg av. Det er ikke nødvendig med flere kredittkort men et kredittkort med svært gode betingelser.

Hvis du ikke har en ryddig økonomi så vi anbefale deg å holde deg unna et kredittkort. Alternativt så kan man velge et kredittkort og en grense på kreditt som ikke er kjempe høy. De aller fleste kredittkort lar deg velge minimum 10000,- i kreditt og enkelte kan gi deg så lavt som 5000,- i kreditt.

Dersom du kun er opptatt av fordelene med et kredittkort og ikke nødvendigvis selve kreditten. Da finnes det noen veldig gode alternativer fra noen nye aktører. Disse gir deg de samme fordelene med et vanlig bankkort som trekker pengene fra kontoen din. Du kan samtidig kjøpe deg ekstra goder som forsikring til mobil, reiseforsikring og andre ting ved behov.

Som du kanskje skjønner ut i fra hva vi skriver så er det slik at et kredittkort trenger ikke å være positivt eller negativt. Om du burde ha et kredittkort avhenger av hvordan din økonomi er. Du må selv ta et haukeblikk å se på din økonomi og din personlighet for å vurdere om et kredittkort er lurt for deg.

Reis til fjerne strøk med forbrukslån

Ah, en reise til fjerne strøk – drømmeferien – som ligger i bakhodet dag etter dag, uke etter uke, gjennom året, og gjerne før sommerferien skal avtales på jobb. Ofte, er det et problem feriepengene kommer rett før, eller midt i ferien, fordi rimeligere pris får du gjerne om du bestiller lang tid i forveien. Da kan et forbrukslån være løsningen, fordi om du innløser lånet når feriepengene kommer, er det i prinsippet kun etableringsgebyret, og eventuelt renter og termingebyr, du må betale for. Selvfølgelig i den tiden det har gått fra du fikk lånet til feriepengene er utbetalt og … Les mer

Hva kan du kjøpe med bitcoin?

Bitcoin er kryptovaluta som kan kjøpes og brukes på nett. Det kan ikke konverteres til fysiske penger, og er kun tilgjengelig på elektroniske enheter. Fenomenet bitcoin har vokst enormt de siste årene, og har hatt et stort oppsving i 2020 videre inn i 2021. Men hvis du eier bitcoins, hva kan du egentlig bruke det til? Dersom du kjøper bitcoins er det bare å krysse fingrene for at den stiger. Kryptovalutaens verdi svinger nemlig enormt, mer en aksjer og fond. Før du trenger å undersøke dette, må du vite noe om hvordan kjøpe bitcoin. Hvordan kjøpe bitcoin Bitcoin kjøpes på … Les mer

Hvordan finne pålitlig investeringsråd?

I dagens moderne samfunn blir vi mer og mer selvstendige fordi vi kan finne det vi trenger av informasjon på nettet. Man er ikke lenger avhengig av profesjonelle investorer eller hedgefund folk, nettopp fordi informasjon er lett tilgjengelig overalt. Du kan benytte deg av nettsider, som for eksempel handelsplattformer eller blogger, som gir all informasjon du trenger. Aksjebloggen er en slik side på nett som gir ut daglig informasjon om investeringsinstrumenter som aksjer, indeksfond, kryptovaluta og råvarer, i tillegg til tips, informasjon om handelsplattformer og mye annet. Andre er mer praktiske igjen og ser derfor på investeringsvideoer som er å … Les mer

Hvorfor låne penger?

ting å låne penger til

Ja, det er et godt spørsmål. Det meste av forbruksgoder (om ikke alt) koster penger, og det er ikke alltid vi har den nødvendige finansieringen tilgjengelig, til enhver tid, og da er lån et alternativ. det er ikke alltid det å låne penger er det beste, eller eneste alternativet, men fremveksten av banker som tilbyr dette, og stigende grad av usikret gjeld i befolkningen ellers, er en god pekepinn på at eksempelvis forbrukslån uten sikkerhet er en foretrukket finansieringsmetode. I denne artikkelen skal vi se på situasjoner hvor lån ofte er et fornuftig og ikke minst nødvendig alternativ. Lån til … Les mer

Gjennom eToros gigantvekst skal de børsnoteres på NASDAQ

Jobb

Handelsplattformen eToro tar sikte på aksjemarkedet med en NASDAQ-børsnotering på 10.4 milliarder dollar etter avtale med Fintech V. SPAC skaffer kapital gjennom oppføringer for å kjøpe en annen virksomhet. Verdien på SPAC steg fra 724 millioner dollar ved årets begynnelse til 2.7 milliarder dollar i løpet av kort tid. eToro vil også motta 650 millioner dollar fra institusjonelle investorer som Softbank. SPACs, oversatt på norsk som “blanke sjekkfirmer”, er selskaper som ikke driver kommersiell virksomhet, men er dannet for å skaffe kapital gjennom offentlige børsnoteringer for å kjøpe eller fusjonere en annen virksomhet. eToro derimot er en handelsplattform hvor man … Les mer

Lån på nettet – er det trygt?

Lån på nettet

Vi nordmenn har mange muligheter når det kommer til onlinelån, men hvor trygt er det egentlig å låne penger på nettet? Lånebransjen har ikke hatt et godt rykte, men det er mye som tyder på at dette har endret seg drastisk. La oss se litt nærmere på hvordan vilkårene for å låne penger online ser ut i dag. Strenge regler gir bedre lån I Norge er det strenge regler for lån på nettet hvis vi sammenligner med mange andre land, men dette er faktisk gode nyheter for deg som forbruker. Som låntaker i Norge, kan du låne maksimalt fem ganger … Les mer

Kredittkort er en viktig kilde til fordeler

kredittkort - fordeler

Kredittkort er en viktig kilde til kreditt og fordeler for nordmenn. I snitt har hver og en av oss faktisk fire kredittkort til enhver tid, noe som sier litt om hvor populært dette er. Kortet kan du benytte på reise, shopping eller i dagligdagen, og noen tillater også du overfører kreditten direkte til bankkontoen. Hvis du vil ha et desidert lån, er nok smålånutensikkerhet et bedre alternativ, fordi her får du en endelig dato på lånet. Det er ikke for å låne penger, du nødvendigvis bør ha et kredittkort. Det er mange gode grunner til å velge kredittkort, som alternativ, … Les mer

Hva er beste kredittkort – og er det så store forskjeller? 

Hva er egentlig forskjeller på kredittkort

Det er vel kanskje litt drøyt å kalle kredittkort for en landeplage, men det er ikke så langt unna. Vi nordmenn har i snitt 8 kredittkort i lomma til enhver tid, noe som kan sies å være mange. I denne artikkelen skal vi berøre flere emner, som inkluderer hva du kan gjøre for å ha færrest mulig kredittkort i lomma, og hvilke kredittkort som faktisk er billige.  Er det egentlig nødvendig med så mange kredittkort?   Nei, mener vi, du kan trygt sløyfe kredittkortet, du får fra din ordinære bank eksempelvis. Disse gir deg dårligere betingelser enn andre, og vi er … Les mer

Beste kredittkort reise

Smart å huske kredittkortet på ferie

Når du bestiller en feriereise er det greit å bestille en reiseforsikring samtidig. Mange av oss har gjerne en reiseforsikring som allerede betales med månedlige fakturaer. Derimot er det mange kredittkort som tilbyr reiseforsikring inkludert i kredittkort avtalen, om du bestiller deler av ferien din med kredittkortet. Det er også mange kredittkort som gir gunstige fordeler, om du benytter kortet på utenlandsreisen. Du kan få tilgang til rabatter og tilbud som kan komme godt med på reisen. I tillegg kan du få igjen pengene dine om du opplever å bli svindlet under oppholdet. Dette er fordeler som gjør at stadig … Les mer

Fleksibelt lån – i stedet for kredittkort?

Fleksibelt lån i hverdagen

Hvis du går med planer om å låne penger, kan et fleksilån kanskje passe for deg. Med et slikt lån vil du få en romsligere økonomi i hverdagen. Her får du valgfrihet i forhold til hvordan du skal disponere lånet. Dette er viktig i forbindelse med både nedbetaling og bruk av det lånebeløpet, som du har fått tildelt. Det er alltid greit å ha noen ekstra kroner å rutte med i hverdagen. Dette er penger som kan komme godt med om det oppstår uforutsette hendelser i hjemmet. Om du trenger penger til en vaskemaskin eller til en bilreparasjon, er du … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!