I løpet av vinter og vår bestiller mange sommerens ferie. Hvilken ferieform en velger varierer, men uansett ferie koster det ekstra i forhold til hverdagen. Når en bestiller betaler en ofte ferien med kort. Noen med debetkort og andre med kredittkort (her kan du finne forskjellen mellom debetkort og kredittkort). Benytter du kreditt for å betale ferien bør du ha oversikt over hva det vil koste deg.
Ferie på kort
De aller fleste, som benytter kredittkort, er fullt klar over kostnadene som kan følge med. Likevel kan det være nyttig med en påminnelse, slik at en ikke får noen overraskelser. Effektiv rente på kreditten ligger ofte mellom 20% og 25%, og i enkelte tilfeller mer. Les her hva den effektive renten er. Denne rentesatsen unngår man, om en betaler all benyttet kreditt innen første forfallsdato. Betaler man en dyr ferie med kortet, og velger betale dette tilbake over tid vil det fort bli en dyr ferie. Koster, for eksempel, ferien for familien på 4 kr 25 000 vil rentekostnadene bli minimum kr 5000 (i beste fall, om renten er rundt 20%). Klarer man ikke følge opp månedsbetalingene vil turen fort koste mer enn den smaker for mange.
Fordelene med ferie på kort
Betales en benyttet kreditt inn helt ved forfall er det faktisk en av fordelene ved kredittkort. Du har penger når du trenger, og det koster ikke ekstra. I tillegg har en ofte reise – og avbestillingsforsikring inkludert i kortet. Denne forsikringen krever at en har betalt 50% av reisen med kortet. Dermed har en dekning om en skulle komme ut for noe. Likevel må en sjekke eget kort, og hvilke vilkår en har på denne forsikringen. Den kan være dårligere enn en ordinær reiseforsikring, men likevel nok til ditt bruk. Vi vil også anbefale at du benytter kort til betaling av tjenester og varer der du er på reise. Det kan sikre deg for at kortsvindlere kan tømme kontoen din, men vær oppmerksom på at uttak av kontanter kan være kostbart. Slik beskytter du deg mot kortsvindlere i utlandet.