Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Hvordan bli kvitt dyr kredittkortgjeld?

Kredittkort er et fantastisk produkt som hjelper oss i hverdagen med likviditet, bonuser og rabatter men kredittkort har en mørk side. Selv om de aller fleste av oss bruker kredittkort ansvarlig så finnes det en god del mennesker der ute som ikke klarer å bruke det ansvarlig. Det starter kanskje med et ubetalt kredittkort og så får man seg kanskje et forbrukslån, kombinasjonen her er giftig. Så hva bør du gjøre hvis du har mye kredittkort gjeld? Dette skal vi gå litt nærmere inn på i denne artikkelen.

Før du begynner å betale ned kredittkortgjelden så vil vi gjerne oppfordre deg til å tenke over hvorfor du har havnet i dette uføret. Har du brukt for mye penger på shopping, pengespill eller hva er årsaken til at du har fått kredittkortgjeld? Det er utrolig viktig å finne ut hvor det gikk galt slik at du ikke havner i uføret igjen.

Få oversikt

Vi opplever at veldig mange som har kredittkortgjeld ikke har oversikten over sin gjeld. Ofte så er beløpet de skylder mye høyere enn de tror og det er utrolig viktig med en oversikt om man skal bli kvitt gjelden. Derfor anbefaler vi at du lager en oversikt over din gjeld i et regneark. Her lister du opp hvor mye du skylder på hvert kredittkort, beløp du betaler i måneden og hvilken rente du har.

Deretter så lager du en prioritert nedbetalingsplan hvor du begynner med å betale ned kredittkortet med høyest rente. Da har du en klar plan for hvordan du skal betale ned gjelden mest effektivt og ikke minst billigst mulig.

Klipp kortene

Som kredittkort-elsker så er det vondt å si det men om du har mye kredittkort gjeld så er du nødt til å klippe kredittkortene. Disse kredittkortene er årsaken til gjelden din. Ved å klippe disse i 2 så stopper du deg selv fra å ta opp mer gjeld. Om du har lagret disse kredittkortene digitalt så bør du slette disse her også.

Vurder en refinansiering

Hvis du har flere kredittkort liggende med gjeld på så kan det lønne seg å samle disse i et lån i en slags refinansiering. Dette er et lån hvor man gjerne har en bedre rente enn man har på de vanlige kredittkortene. Det betyr at du sparer penger og ikke minst får en bedre oversikt over din økonomi. Hvor mye du sparer er avhengig av renten du har på kredittkortene du skylder penger på og renten du eventuelt får på refinansieringslånet.

Dersom du i dag eier egen bolig så kan det være et alternativ å bake kredittkortgjelden inn i boligen. Det kan være veldig komfortabelt for man får en mye bedre rente enn refinansiering uten sikkerhet. Refinansiering uten sikkerhet er det samme som et forbrukslån men det er gjerne en lavere rente enn et vanlig forbrukslån og man kan i enkelte tilfeller få en lengre nedbetalingstid enn vanlig.

Veldig mange tror at det å refinansiere kredittkort er veldig mye jobb men det er faktisk ikke det. Det er faktisk bare å sende inn en søknad og banken fikser resten for deg.

Hvem kan få refinansiering?

I utgangspunktet så kan alle få en refinansiering men man må oppfylle noen enkle krav fra bankene:

    1. Ingen betalingsanmerkninger
    2. Ikke noen aktive inkassosaker
    3. Skattepliktig inntekt på over 250 000,-
    4. Gjelden din kan totalt ikke overstige 5x inntekt

Bankene er ikke pliktige til å innvilge deg refinansiering og derfor så er det gjerne slik at veldig mange opplever å få nei fra en bank. Derfor kan det være lurt å søke i flere banker så man øker sannsynligheten for å få et ja. Renten kan variere fra bank til bank. Derfor anbefaler vi at man søker i flere banker for å få best mulig rente på sin kredittkortgjeld.

Gjør endringer i forbruket

Når du har opparbeidet deg kredittkortgjeld så ligger det i «kortene» at du har brukt mer penger enn du har råd til. Dette kommer som oftest av et overforbruk i forhold til din inntekt. Det kan være flere forskjellige ting som spiller inn her. Ofte så er den beste måten å få oversikten over forbruket å ta en utskrift av kontoutskriften. Deretter så bruker man en markeringspenn for å markere unødvendigheter og ting man kan kutte. Typiske ting man finner her er unødvendige utgifter til snus, røyk, pils, pengespill og kaffekopper.

Veldig mange opplever at denne øvelsen er svært effektiv og gjør at de klarer å betjene ned gjelden mye raskere enn forventet. Med en god oversikt over økonomien så får du kontrollen som du trenger for å betale ned gjelden raskest mulig.

Lag et budsjett

Det siste punktet er budsjett. Som vi har nevnt tidligere i denne artikkelen så er det å ha kontroll på økonomien ekstremt viktig. Et budsjett er utrolig viktig for å kunne hindre at du havner i økonomiske problemer igjen og for å få rom til sparing. Det er ganske enkelt å lage et budsjett, det finnes veldig mange gratis budsjetter som du kan laste ned. Vår favoritt er budsjettet som følger med Office-pakken.

Reis til fjerne strøk med forbrukslån

Ah, en reise til fjerne strøk – drømmeferien – som ligger i bakhodet dag etter dag, uke etter uke, gjennom året, og gjerne før sommerferien skal avtales på jobb. Ofte, er det et problem feriepengene kommer rett før, eller midt i ferien, fordi rimeligere pris får du gjerne om du bestiller lang tid i forveien. Da kan et forbrukslån være løsningen, fordi om du innløser lånet når feriepengene kommer, er det i prinsippet kun etableringsgebyret, og eventuelt renter og termingebyr, du må betale for. Selvfølgelig i den tiden det har gått fra du fikk lånet til feriepengene er utbetalt og … Les mer

Hva kan du kjøpe med bitcoin?

Bitcoin er kryptovaluta som kan kjøpes og brukes på nett. Det kan ikke konverteres til fysiske penger, og er kun tilgjengelig på elektroniske enheter. Fenomenet bitcoin har vokst enormt de siste årene, og har hatt et stort oppsving i 2020 videre inn i 2021. Men hvis du eier bitcoins, hva kan du egentlig bruke det til? Dersom du kjøper bitcoins er det bare å krysse fingrene for at den stiger. Kryptovalutaens verdi svinger nemlig enormt, mer en aksjer og fond. Før du trenger å undersøke dette, må du vite noe om hvordan kjøpe bitcoin. Hvordan kjøpe bitcoin Bitcoin kjøpes på … Les mer

Hvordan finne pålitlig investeringsråd?

I dagens moderne samfunn blir vi mer og mer selvstendige fordi vi kan finne det vi trenger av informasjon på nettet. Man er ikke lenger avhengig av profesjonelle investorer eller hedgefund folk, nettopp fordi informasjon er lett tilgjengelig overalt. Du kan benytte deg av nettsider, som for eksempel handelsplattformer eller blogger, som gir all informasjon du trenger. Aksjebloggen er en slik side på nett som gir ut daglig informasjon om investeringsinstrumenter som aksjer, indeksfond, kryptovaluta og råvarer, i tillegg til tips, informasjon om handelsplattformer og mye annet. Andre er mer praktiske igjen og ser derfor på investeringsvideoer som er å … Les mer

Hvorfor låne penger?

ting å låne penger til

Ja, det er et godt spørsmål. Det meste av forbruksgoder (om ikke alt) koster penger, og det er ikke alltid vi har den nødvendige finansieringen tilgjengelig, til enhver tid, og da er lån et alternativ. det er ikke alltid det å låne penger er det beste, eller eneste alternativet, men fremveksten av banker som tilbyr dette, og stigende grad av usikret gjeld i befolkningen ellers, er en god pekepinn på at eksempelvis forbrukslån uten sikkerhet er en foretrukket finansieringsmetode. I denne artikkelen skal vi se på situasjoner hvor lån ofte er et fornuftig og ikke minst nødvendig alternativ. Lån til … Les mer

Gjennom eToros gigantvekst skal de børsnoteres på NASDAQ

Jobb

Handelsplattformen eToro tar sikte på aksjemarkedet med en NASDAQ-børsnotering på 10.4 milliarder dollar etter avtale med Fintech V. SPAC skaffer kapital gjennom oppføringer for å kjøpe en annen virksomhet. Verdien på SPAC steg fra 724 millioner dollar ved årets begynnelse til 2.7 milliarder dollar i løpet av kort tid. eToro vil også motta 650 millioner dollar fra institusjonelle investorer som Softbank. SPACs, oversatt på norsk som “blanke sjekkfirmer”, er selskaper som ikke driver kommersiell virksomhet, men er dannet for å skaffe kapital gjennom offentlige børsnoteringer for å kjøpe eller fusjonere en annen virksomhet. eToro derimot er en handelsplattform hvor man … Les mer

Lån på nettet – er det trygt?

Lån på nettet

Vi nordmenn har mange muligheter når det kommer til onlinelån, men hvor trygt er det egentlig å låne penger på nettet? Lånebransjen har ikke hatt et godt rykte, men det er mye som tyder på at dette har endret seg drastisk. La oss se litt nærmere på hvordan vilkårene for å låne penger online ser ut i dag. Strenge regler gir bedre lån I Norge er det strenge regler for lån på nettet hvis vi sammenligner med mange andre land, men dette er faktisk gode nyheter for deg som forbruker. Som låntaker i Norge, kan du låne maksimalt fem ganger … Les mer

Kredittkort er en viktig kilde til fordeler

kredittkort - fordeler

Kredittkort er en viktig kilde til kreditt og fordeler for nordmenn. I snitt har hver og en av oss faktisk fire kredittkort til enhver tid, noe som sier litt om hvor populært dette er. Kortet kan du benytte på reise, shopping eller i dagligdagen, og noen tillater også du overfører kreditten direkte til bankkontoen. Hvis du vil ha et desidert lån, er nok smålånutensikkerhet et bedre alternativ, fordi her får du en endelig dato på lånet. Det er ikke for å låne penger, du nødvendigvis bør ha et kredittkort. Det er mange gode grunner til å velge kredittkort, som alternativ, … Les mer

Hva er beste kredittkort – og er det så store forskjeller? 

Hva er egentlig forskjeller på kredittkort

Det er vel kanskje litt drøyt å kalle kredittkort for en landeplage, men det er ikke så langt unna. Vi nordmenn har i snitt 8 kredittkort i lomma til enhver tid, noe som kan sies å være mange. I denne artikkelen skal vi berøre flere emner, som inkluderer hva du kan gjøre for å ha færrest mulig kredittkort i lomma, og hvilke kredittkort som faktisk er billige.  Er det egentlig nødvendig med så mange kredittkort?   Nei, mener vi, du kan trygt sløyfe kredittkortet, du får fra din ordinære bank eksempelvis. Disse gir deg dårligere betingelser enn andre, og vi er … Les mer

Beste kredittkort reise

Smart å huske kredittkortet på ferie

Når du bestiller en feriereise er det greit å bestille en reiseforsikring samtidig. Mange av oss har gjerne en reiseforsikring som allerede betales med månedlige fakturaer. Derimot er det mange kredittkort som tilbyr reiseforsikring inkludert i kredittkort avtalen, om du bestiller deler av ferien din med kredittkortet. Det er også mange kredittkort som gir gunstige fordeler, om du benytter kortet på utenlandsreisen. Du kan få tilgang til rabatter og tilbud som kan komme godt med på reisen. I tillegg kan du få igjen pengene dine om du opplever å bli svindlet under oppholdet. Dette er fordeler som gjør at stadig … Les mer

Fleksibelt lån – i stedet for kredittkort?

Fleksibelt lån i hverdagen

Hvis du går med planer om å låne penger, kan et fleksilån kanskje passe for deg. Med et slikt lån vil du få en romsligere økonomi i hverdagen. Her får du valgfrihet i forhold til hvordan du skal disponere lånet. Dette er viktig i forbindelse med både nedbetaling og bruk av det lånebeløpet, som du har fått tildelt. Det er alltid greit å ha noen ekstra kroner å rutte med i hverdagen. Dette er penger som kan komme godt med om det oppstår uforutsette hendelser i hjemmet. Om du trenger penger til en vaskemaskin eller til en bilreparasjon, er du … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!