Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Gjeldsregister kredittkort

Før du kan få innvilget et kredittkort, bør du se til at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Du bør også kunne vise til en inntekt som samsvarer med det du har registrert i gjeld. Dette er informasjon som du er pålagt å gi til den banken som du søker om lån hos. Dette gjelder også om du søker om kredittkort eller andre former for usikrede lån og smålån.

Dersom du er på jakt etter et kredittkort med bedre betingelser enn det du allerede har, anbefales det at du kvitter deg med gamle og ubrukte kredittkort. Dette da dagens gjeldsregister vil kunne gi tilgang til antall kredittkort som du har tilgjengelig, selv uten at du har benyttet deg av kreditten. Du vil da lettere kunne søke om et nytt kredittkort med bedre betingelser.

Det finnes mange muligheter om du ønsker å gå til anskaffelse av et kredittkort. Du bør først sammenligne de mange kredittkorttilbyderne som er tilgjengelig i Norge. Det finnes et stort utvalg av slike sammenligningsider på nett (sjekk bare oss). Her kan du enkelt se hvilke kredittkort som tilbyr de beste betingelsene til deg som forbruker.

Oversikt i Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret ble tilgjengelig for både privatpersoner og bedrifter i 2019. Dine usikrede smålån og kredittkort er i dag derfor synlig for både banker og andre finansforetak. På denne måten vil du ikke like enkelt få tilgang til å låne penger som tidligere. Dette da det er enklere for finansforetakene å kalkulere hvor mye gjeld din private økonomi tåler totalt.

Derimot ønsker Gjeldsregisteret å bidra til at du får en bedre oversikt over privatøkonomien. Her får du en oversikt over om du har rammelån, rammekreditt eller faktureringskort. Nedbetalingslån tilsier kreditt der du har en gitt betalingsavtale, som eksempelvis forbrukslån. Rammekreditt tilsier derimot kredittkort, der du har en bestemt kredittgrense som du kan benytte deg av.

Faktureringskort tilsier betalingskort som har en nedbetalingsavtale, som ikke omfatter en kredittramme. I stedet må du betale hele det utestående beløpet til forfall. De fleste banker og finansielle foretak benytter seg av dette registeret, når de skal vurdere om du skal få innvilget en kredittkortsøknad. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på hvor mye du har i gjeld.

Velg riktig kredittkort

Før du velger hvilket kredittkort du skal søke om, anbefales det at du setter deg inn i hvilke kredittkort som tilbyr de beste vilkårene. Dette gjør du enklest ved å finne frem til en sammenligningsside, der du kan få en oversikt over de beste kredittkortene på en gang. Mange nettsider gir deg også tilgang til en direkte link til lånesøknaden på nett.

Du bør først vurdere hvilken kredittgrense som passer best for deg. Dette da du kan få kredittkort med kredittgrense på opptil 150 000 kroner totalt. I tillegg bør du vurdere hvilke fordeler og ulemper som kommer med hvert av de ulike kredittkortene. Du bør blant annet se om de tilbyr forsikringsavtaler og kjøpsrabatter inkludert i kredittkortavtalen.

Enkelte kredittkort er gunstig å ha med seg om du skal på ferie i utlandet, ettersom du kan få reiseforsikring inkludert i avtalen. Du bør også vurdere kredittkortene i forhold til hvilke renter og gebyrer som påløper i året, eller ved enkeltkjøp. Dersom du velger riktig kredittkort, kan du få rentefrie dager på opp mot 50 dager.

Innfrielse av kredittkortet

Kredittkortavtalen omfatter ofte rentefrie dager på opptil 40 til 50 dager. Det lønner seg derfor å betale ned hele det utestående beløpet innen rentene begynner å løpe. Ved å følge med på kredittkort saldoen vil du derfor unngå å betale skyhøye summer for kjøp, som i utgangspunktet ikke var så dyre. Du kan derfor bruke kredittkortet uten å tenke på kostnader.

Derimot kan du selvsagt velge å betale månedlige avdrag. Kredittkortet vil gradvis bli nedbetalt, og du kan benytte deg av den resterende kreditten som er tilgjengelig til enhver tid. Både renter og gebyrer vil påløpe etter hvert som tiden går. Kredittkort kan derfor bli dyrere i bruk over tid, enn andre usikrede smålån.

Mange velger å innfri kredittkort og dyre smålån ved å søke om en refinansiering. Du vil da få et større lån å forholde deg til, slik at du bare trenger å betale et månedlig avdrag. Før du bestemmer deg for å gjøre dette, er det viktig at du sammenligner kredittkort. Du vil da få tilgang til en kreditt med gode betingelser.

Oppdatering av opplysninger

Du bør også påse at Gjeldsregisteret er oppdatert i henhold til gjelden din. Dette er et gjeldsregister som er synlig for mange viktige finansaktører i Norge. Dersom du har ubrukte kredittkort som du ikke vil benytte deg av i den nærmeste framtid, kan det være smart å slette disse. Din økonomiske situasjon vil da se bedre ut om du ønsker å søke om andre lån.

Stadig flere nordmenn benytter seg av kredittkort i hverdagen. En av grunnene til dette er at det tilbys flere gunstige fordeler, om du kjøper varer og tjenester med kredittkort. Her kan du blant annet få utbytte av rabatter og cashback som kan være lurt å benytte seg av. Du bør derimot passe på å innfri kredittkortsaldoen før rentene begynner å løpe.

Det er også viktig å påse at kredittkortet ditt ikke går videre til inkasso. Du bør da betale inn beløpet med en gang for å unngå ytterligere omkostninger. Dersom du skulle oppleve å få problemer med innbetalingen av dine månedlige avdrag, bør du ta kontakt med banken som har utstedt kredittkortet. Dersom du har et godt forhold med banken, vil du få bedre lånebetingelser over tid.

5 måter å tjene penger på nett

Tjene penger på nett

Hvem har vel ikke lyst til å tjene en ekstra slant? Spesielt nå som det er så lett. Internett har åpnet dørene for utallige muligheter. Folk tjener penger på alt mulig nå til dags, du finner influensere på sosiale medier, skribenter, oversettere og Youtube-stjerner. Det finnes også noen som lever av å spille profesjonell poker på ulike pokersider på netter – ganske utrolig, ikke sant? Les videre for å lære mer om hvordan du kan tjene penger på nett. Slik kan du tjene penger på nett Sosiale medier Sosiale medier er selvskreven i denne artikkelen. Så og si alle har … Les mer

3 måter å forbedre økonomien din

Personlig økonomi er et tema som mange synes det er vanskelig å snakke om, men som er en helt essensiell del av hverdagen vår, og derfor viktig at man snakker om. For jo mer man snakker om det, jo bedre kan privatøkonomien vår bli. Her er tre måter du kan optimere måten du ser på økonomien din og måten du bruker penger. Det å ha et bevisst forhold til pengene våre er en viktig del av å forbedre økonomien vår, så bli inspirert her. Det er mange ting som spiller inn i privatøkonomien vår. Noen prioriterer å spare, andre prioriterer … Les mer

Et kredittkort kan gi flere former for bonus

Mange tenker at kredittkort kun er noe som brukes av de som trenger litt ekstra penger, men sannheten er at det finnes en rekke gode argumenter for hvorfor du bør bruke kredittkort når du handler. Mange har allerede skjønt dette, og drar nytte av de mange gode fordelene som ulike kredittkort gir. Det finnes en rekke ulike kredittkort, og akkurat på samme måte som at kortene har ulike betingelser med ulik rente, har de også ulike fordeler. Dette kan sammenlignes med en casino bonus. Ved å benytte en bonus, eller en fordel, kan du se frem til en merverdi som … Les mer

Det skjer mye i markedet for mobilbetalinger

Kredittkort

Betaling med kontanter blir alt mer uvanlig i Norge, og det er mange som aldri har sedler eller mynt i lommeboken. Samtidig er kreditt- og debetkort fortsatt den foretrukne betalingsmåten for mange, ikke minst når det gjelder kjøp i fysiske butikker. Fremtiden er likevel mobil, og en mengde aktører prøver å etablere seg i markedet for mobilbetalinger. Sommeren 2021 ble Vipps etablert som en fellesnordisk løsning for mobilbetaling – noe som er et tydelig resultat av konkurransen med for eksempel Apple og Google. Veien videre fra kreditt- og bankkort De klassiske kredittkortene, representert ved de globale gigantene Visa, MasterCard, American … Les mer

Reis til fjerne strøk med forbrukslån

Ah, en reise til fjerne strøk – drømmeferien – som ligger i bakhodet dag etter dag, uke etter uke, gjennom året, og gjerne før sommerferien skal avtales på jobb. Ofte, er det et problem feriepengene kommer rett før, eller midt i ferien, fordi rimeligere pris får du gjerne om du bestiller lang tid i forveien. Da kan et forbrukslån være løsningen, fordi om du innløser lånet når feriepengene kommer, er det i prinsippet kun etableringsgebyret, og eventuelt renter og termingebyr, du må betale for. Selvfølgelig i den tiden det har gått fra du fikk lånet til feriepengene er utbetalt og … Les mer

Hva kan du kjøpe med bitcoin?

Bitcoin er kryptovaluta som kan kjøpes og brukes på nett. Det kan ikke konverteres til fysiske penger, og er kun tilgjengelig på elektroniske enheter. Fenomenet bitcoin har vokst enormt de siste årene, og har hatt et stort oppsving i 2020 videre inn i 2021. Men hvis du eier bitcoins, hva kan du egentlig bruke det til? Dersom du kjøper bitcoins er det bare å krysse fingrene for at den stiger. Kryptovalutaens verdi svinger nemlig enormt, mer en aksjer og fond. Før du trenger å undersøke dette, må du vite noe om hvordan kjøpe bitcoin. Hvordan kjøpe bitcoin Bitcoin kjøpes på … Les mer

Hvordan finne pålitlig investeringsråd?

I dagens moderne samfunn blir vi mer og mer selvstendige fordi vi kan finne det vi trenger av informasjon på nettet. Man er ikke lenger avhengig av profesjonelle investorer eller hedgefund folk, nettopp fordi informasjon er lett tilgjengelig overalt. Du kan benytte deg av nettsider, som for eksempel handelsplattformer eller blogger, som gir all informasjon du trenger. Aksjebloggen er en slik side på nett som gir ut daglig informasjon om investeringsinstrumenter som aksjer, indeksfond, kryptovaluta og råvarer, i tillegg til tips, informasjon om handelsplattformer og mye annet. Andre er mer praktiske igjen og ser derfor på investeringsvideoer som er å … Les mer

Hvorfor låne penger?

ting å låne penger til

Ja, det er et godt spørsmål. Det meste av forbruksgoder (om ikke alt) koster penger, og det er ikke alltid vi har den nødvendige finansieringen tilgjengelig, til enhver tid, og da er lån et alternativ. det er ikke alltid det å låne penger er det beste, eller eneste alternativet, men fremveksten av banker som tilbyr dette, og stigende grad av usikret gjeld i befolkningen ellers, er en god pekepinn på at eksempelvis forbrukslån uten sikkerhet er en foretrukket finansieringsmetode. I denne artikkelen skal vi se på situasjoner hvor lån ofte er et fornuftig og ikke minst nødvendig alternativ. Lån til … Les mer

Gjennom eToros gigantvekst skal de børsnoteres på NASDAQ

Jobb

Handelsplattformen eToro tar sikte på aksjemarkedet med en NASDAQ-børsnotering på 10.4 milliarder dollar etter avtale med Fintech V. SPAC skaffer kapital gjennom oppføringer for å kjøpe en annen virksomhet. Verdien på SPAC steg fra 724 millioner dollar ved årets begynnelse til 2.7 milliarder dollar i løpet av kort tid. eToro vil også motta 650 millioner dollar fra institusjonelle investorer som Softbank. SPACs, oversatt på norsk som “blanke sjekkfirmer”, er selskaper som ikke driver kommersiell virksomhet, men er dannet for å skaffe kapital gjennom offentlige børsnoteringer for å kjøpe eller fusjonere en annen virksomhet. eToro derimot er en handelsplattform hvor man … Les mer

Lån på nettet – er det trygt?

Lån på nettet

Vi nordmenn har mange muligheter når det kommer til onlinelån, men hvor trygt er det egentlig å låne penger på nettet? Lånebransjen har ikke hatt et godt rykte, men det er mye som tyder på at dette har endret seg drastisk. La oss se litt nærmere på hvordan vilkårene for å låne penger online ser ut i dag. Strenge regler gir bedre lån I Norge er det strenge regler for lån på nettet hvis vi sammenligner med mange andre land, men dette er faktisk gode nyheter for deg som forbruker. Som låntaker i Norge, kan du låne maksimalt fem ganger … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!