Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Gjeldsregister kredittkort

Før du kan få innvilget et kredittkort, bør du se til at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Du bør også kunne vise til en inntekt som samsvarer med det du har registrert i gjeld. Dette er informasjon som du er pålagt å gi til den banken som du søker om lån hos. Dette gjelder også om du søker om kredittkort eller andre former for usikrede lån og smålån.

Dersom du er på jakt etter et kredittkort med bedre betingelser enn det du allerede har, anbefales det at du kvitter deg med gamle og ubrukte kredittkort. Dette da dagens gjeldsregister vil kunne gi tilgang til antall kredittkort som du har tilgjengelig, selv uten at du har benyttet deg av kreditten. Du vil da lettere kunne søke om et nytt kredittkort med bedre betingelser.

Det finnes mange muligheter om du ønsker å gå til anskaffelse av et kredittkort. Du bør først sammenligne de mange kredittkorttilbyderne som er tilgjengelig i Norge. Det finnes et stort utvalg av slike sammenligningsider på nett (sjekk bare oss). Her kan du enkelt se hvilke kredittkort som tilbyr de beste betingelsene til deg som forbruker.

Oversikt i Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret ble tilgjengelig for både privatpersoner og bedrifter i 2019. Dine usikrede smålån og kredittkort er i dag derfor synlig for både banker og andre finansforetak. På denne måten vil du ikke like enkelt få tilgang til å låne penger som tidligere. Dette da det er enklere for finansforetakene å kalkulere hvor mye gjeld din private økonomi tåler totalt.

Derimot ønsker Gjeldsregisteret å bidra til at du får en bedre oversikt over privatøkonomien. Her får du en oversikt over om du har rammelån, rammekreditt eller faktureringskort. Nedbetalingslån tilsier kreditt der du har en gitt betalingsavtale, som eksempelvis forbrukslån. Rammekreditt tilsier derimot kredittkort, der du har en bestemt kredittgrense som du kan benytte deg av.

Faktureringskort tilsier betalingskort som har en nedbetalingsavtale, som ikke omfatter en kredittramme. I stedet må du betale hele det utestående beløpet til forfall. De fleste banker og finansielle foretak benytter seg av dette registeret, når de skal vurdere om du skal få innvilget en kredittkortsøknad. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på hvor mye du har i gjeld.

Velg riktig kredittkort

Før du velger hvilket kredittkort du skal søke om, anbefales det at du setter deg inn i hvilke kredittkort som tilbyr de beste vilkårene. Dette gjør du enklest ved å finne frem til en sammenligningsside, der du kan få en oversikt over de beste kredittkortene på en gang. Mange nettsider gir deg også tilgang til en direkte link til lånesøknaden på nett.

Du bør først vurdere hvilken kredittgrense som passer best for deg. Dette da du kan få kredittkort med kredittgrense på opptil 150 000 kroner totalt. I tillegg bør du vurdere hvilke fordeler og ulemper som kommer med hvert av de ulike kredittkortene. Du bør blant annet se om de tilbyr forsikringsavtaler og kjøpsrabatter inkludert i kredittkortavtalen.

Enkelte kredittkort er gunstig å ha med seg om du skal på ferie i utlandet, ettersom du kan få reiseforsikring inkludert i avtalen. Du bør også vurdere kredittkortene i forhold til hvilke renter og gebyrer som påløper i året, eller ved enkeltkjøp. Dersom du velger riktig kredittkort, kan du få rentefrie dager på opp mot 50 dager.

Innfrielse av kredittkortet

Kredittkortavtalen omfatter ofte rentefrie dager på opptil 40 til 50 dager. Det lønner seg derfor å betale ned hele det utestående beløpet innen rentene begynner å løpe. Ved å følge med på kredittkort saldoen vil du derfor unngå å betale skyhøye summer for kjøp, som i utgangspunktet ikke var så dyre. Du kan derfor bruke kredittkortet uten å tenke på kostnader.

Derimot kan du selvsagt velge å betale månedlige avdrag. Kredittkortet vil gradvis bli nedbetalt, og du kan benytte deg av den resterende kreditten som er tilgjengelig til enhver tid. Både renter og gebyrer vil påløpe etter hvert som tiden går. Kredittkort kan derfor bli dyrere i bruk over tid, enn andre usikrede smålån.

Mange velger å innfri kredittkort og dyre smålån ved å søke om en refinansiering. Du vil da få et større lån å forholde deg til, slik at du bare trenger å betale et månedlig avdrag. Før du bestemmer deg for å gjøre dette, er det viktig at du sammenligner kredittkort. Du vil da få tilgang til en kreditt med gode betingelser.

Oppdatering av opplysninger

Du bør også påse at Gjeldsregisteret er oppdatert i henhold til gjelden din. Dette er et gjeldsregister som er synlig for mange viktige finansaktører i Norge. Dersom du har ubrukte kredittkort som du ikke vil benytte deg av i den nærmeste framtid, kan det være smart å slette disse. Din økonomiske situasjon vil da se bedre ut om du ønsker å søke om andre lån.

Stadig flere nordmenn benytter seg av kredittkort i hverdagen. En av grunnene til dette er at det tilbys flere gunstige fordeler, om du kjøper varer og tjenester med kredittkort. Her kan du blant annet få utbytte av rabatter og cashback som kan være lurt å benytte seg av. Du bør derimot passe på å innfri kredittkortsaldoen før rentene begynner å løpe.

Det er også viktig å påse at kredittkortet ditt ikke går videre til inkasso. Du bør da betale inn beløpet med en gang for å unngå ytterligere omkostninger. Dersom du skulle oppleve å få problemer med innbetalingen av dine månedlige avdrag, bør du ta kontakt med banken som har utstedt kredittkortet. Dersom du har et godt forhold med banken, vil du få bedre lånebetingelser over tid.

Handel med kreditt er kostbart – men kan lønne seg

handel med kreditt

Alle vet at det å handle på kreditt er som regel en kostbar affære med tanke på renten og gebyrene som følger med det. Dette anses som en negativ ting ved kredittkort. Men visste du at mange kredittkort har som regel x-antall dager med rentefritak. Det vil si at man ikke vil behøve å måtte betale noe ekstra om man betaler inn det anvendte beløpet innen disse dagene. Dette er er noen av fordelene ved kredittkort, i tillegg til at de fleste kredittkort har ulike fordeler når det kommer til bonuspoeng, rabatter og cashback. Er man smart og benytter fordelene, … Les mer

Anmeldelse av Astropay: Hvordan fungerer det?

Online betaling astropay

Utviklingen av Internett har ført til en stor eksplosjon av all slags forretningsaktivitet på mediet. For bare noen få år siden tok det dager å gjennomføre en pengeoverføring fra en del av verden til en annen, og den kunne bare utføres gjennom banker med høye transaksjonsgebyrer. I dag finnes det utallige mellomledd, lave provisjoner og sikkerhet som har nådd et svært høyt nivå. Dette er grunnen til at en tjeneste som Astropay så dagens lys. Hva er Astropay? Selskapet Astropay ble grunnlagt i 2009 i Latin-Amerika og har over tid utvidet sine aktiviteter til Europa. Astropay tilbyr et virtuelt kredittkort … Les mer

Sånn får du bedre styr på gjelden din

kredittkort bruk gjeld

De aller fleste av oss har en eller annen gjeld. Enten det er boliglån, studielån, billån eller forbrukslån. Og det er mange som kanskje låner penger litt ukritisk fordi de ikke har full oversikt over sin egen økonomi og derfor ikke helt vet om de har råd til å ha disse lånene eller ikke. Hvis man har det sånn, er det å få styr på gjelden sin noe av det aller beste man kan gjøre for å få bedre overblikk over økonomien sin generelt, og her får du noen tips til hvordan du kan få full oversikt over gjelden din … Les mer

Du er fremdeles tidlig ute om du kjøper Bitcoin nå

kjøper Bitcoin nå

De aller fleste av oss vet hva Bitcoin er. Om man har fulgt litt med på nyheter fra finans verden de siste årene så har de fleste sikkert fått det med seg at Bitcoin, også kjent som BTC, har hatt en utrolig økning i verdi på veldig kort tid. Dette var ikke noe folk hadde sett for seg da BTC ble lansert 3.januar i 2009. De aller fleste spådde at dette fenomenet kom til å ende på samme måte som mange andre IT relaterte bedrifter da IT-boblen sprakk på 2000-tallet. Men så feil kan spådommer være. I stedet for å … Les mer

Norske kredittkort tilbydere

sammenligne kredittkort tilbydere

I dagens kreditt-samfunn er det store mengder av kredittkort som er i hendene på det norske folk. Det var en stund der kredittkort rett og slett ble kastet etter folk. Heldigvis har dette roet seg ned litt, hvertfall fysisk. Men på nett blir man daglig bombardert med ulike lånetilbud og kredittkort hver eneste dag. Enkelte får opptil 10-15 e-poster om dette emnet hver eneste dag, om ikke mer. Noen får det til og med tilsendt på den gode gamle måten, via vanlig post. Det hender også at forskjellige kredittkortselskaper har stands på kjøpesentre, flyplasser, gågate og torg, og prøver å … Les mer

5 måter å tjene penger på nett

Tjene penger på nett

Hvem har vel ikke lyst til å tjene en ekstra slant? Spesielt nå som det er så lett. Internett har åpnet dørene for utallige muligheter. Folk tjener penger på alt mulig nå til dags, du finner influensere på sosiale medier, skribenter, oversettere og Youtube-stjerner. Det finnes også noen som lever av å spille profesjonell poker på ulike pokersider på netter – ganske utrolig, ikke sant? Les videre for å lære mer om hvordan du kan tjene penger på nett. Slik kan du tjene penger på nett Sosiale medier Sosiale medier er selvskreven i denne artikkelen. Så og si alle har … Les mer

3 måter å forbedre økonomien din

Personlig økonomi er et tema som mange synes det er vanskelig å snakke om, men som er en helt essensiell del av hverdagen vår, og derfor viktig at man snakker om. For jo mer man snakker om det, jo bedre kan privatøkonomien vår bli. Her er tre måter du kan optimere måten du ser på økonomien din og måten du bruker penger. Det å ha et bevisst forhold til pengene våre er en viktig del av å forbedre økonomien vår, så bli inspirert her. Det er mange ting som spiller inn i privatøkonomien vår. Noen prioriterer å spare, andre prioriterer … Les mer

Et kredittkort kan gi flere former for bonus

Mange tenker at kredittkort kun er noe som brukes av de som trenger litt ekstra penger, men sannheten er at det finnes en rekke gode argumenter for hvorfor du bør bruke kredittkort når du handler. Mange har allerede skjønt dette, og drar nytte av de mange gode fordelene som ulike kredittkort gir. Det finnes en rekke ulike kredittkort, og akkurat på samme måte som at kortene har ulike betingelser med ulik rente, har de også ulike fordeler. Dette kan sammenlignes med en casino bonus. Ved å benytte en bonus, eller en fordel, kan du se frem til en merverdi som … Les mer

Det skjer mye i markedet for mobilbetalinger

Kredittkort

Betaling med kontanter blir alt mer uvanlig i Norge, og det er mange som aldri har sedler eller mynt i lommeboken. Samtidig er kreditt- og debetkort fortsatt den foretrukne betalingsmåten for mange, ikke minst når det gjelder kjøp i fysiske butikker. Fremtiden er likevel mobil, og en mengde aktører prøver å etablere seg i markedet for mobilbetalinger. Sommeren 2021 ble Vipps etablert som en fellesnordisk løsning for mobilbetaling – noe som er et tydelig resultat av konkurransen med for eksempel Apple og Google. Veien videre fra kreditt- og bankkort De klassiske kredittkortene, representert ved de globale gigantene Visa, MasterCard, American … Les mer

Reis til fjerne strøk med forbrukslån

Ah, en reise til fjerne strøk – drømmeferien – som ligger i bakhodet dag etter dag, uke etter uke, gjennom året, og gjerne før sommerferien skal avtales på jobb. Ofte, er det et problem feriepengene kommer rett før, eller midt i ferien, fordi rimeligere pris får du gjerne om du bestiller lang tid i forveien. Da kan et forbrukslån være løsningen, fordi om du innløser lånet når feriepengene kommer, er det i prinsippet kun etableringsgebyret, og eventuelt renter og termingebyr, du må betale for. Selvfølgelig i den tiden det har gått fra du fikk lånet til feriepengene er utbetalt og … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!