Credits Gold

Credits Gold

Effektiv rente fra 21,85%, kr 10 000 o/12 mnd blir totalt kr 11 112.

Søk her

Gjeldsregister kredittkort

Før du kan få innvilget et kredittkort, bør du se til at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Du bør også kunne vise til en inntekt som samsvarer med det du har registrert i gjeld. Dette er informasjon som du er pålagt å gi til den banken som du søker om lån hos. Dette gjelder også om du søker om kredittkort eller andre former for usikrede lån og smålån.

Dersom du er på jakt etter et kredittkort med bedre betingelser enn det du allerede har, anbefales det at du kvitter deg med gamle og ubrukte kredittkort. Dette da dagens gjeldsregister vil kunne gi tilgang til antall kredittkort som du har tilgjengelig, selv uten at du har benyttet deg av kreditten. Du vil da lettere kunne søke om et nytt kredittkort med bedre betingelser.

Det finnes mange muligheter om du ønsker å gå til anskaffelse av et kredittkort. Du bør først sammenligne de mange kredittkorttilbyderne som er tilgjengelig i Norge. Det finnes et stort utvalg av slike sammenligningsider på nett (sjekk bare oss). Her kan du enkelt se hvilke kredittkort som tilbyr de beste betingelsene til deg som forbruker.

Oversikt i Gjeldsregisteret

Gjeldsregisteret ble tilgjengelig for både privatpersoner og bedrifter i 2019. Dine usikrede smålån og kredittkort er i dag derfor synlig for både banker og andre finansforetak. På denne måten vil du ikke like enkelt få tilgang til å låne penger som tidligere. Dette da det er enklere for finansforetakene å kalkulere hvor mye gjeld din private økonomi tåler totalt.

Derimot ønsker Gjeldsregisteret å bidra til at du får en bedre oversikt over privatøkonomien. Her får du en oversikt over om du har rammelån, rammekreditt eller faktureringskort. Nedbetalingslån tilsier kreditt der du har en gitt betalingsavtale, som eksempelvis forbrukslån. Rammekreditt tilsier derimot kredittkort, der du har en bestemt kredittgrense som du kan benytte deg av.

Faktureringskort tilsier betalingskort som har en nedbetalingsavtale, som ikke omfatter en kredittramme. I stedet må du betale hele det utestående beløpet til forfall. De fleste banker og finansielle foretak benytter seg av dette registeret, når de skal vurdere om du skal få innvilget en kredittkortsøknad. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på hvor mye du har i gjeld.

Velg riktig kredittkort

Før du velger hvilket kredittkort du skal søke om, anbefales det at du setter deg inn i hvilke kredittkort som tilbyr de beste vilkårene. Dette gjør du enklest ved å finne frem til en sammenligningsside, der du kan få en oversikt over de beste kredittkortene på en gang. Mange nettsider gir deg også tilgang til en direkte link til lånesøknaden på nett.

Du bør først vurdere hvilken kredittgrense som passer best for deg. Dette da du kan få kredittkort med kredittgrense på opptil 150 000 kroner totalt. I tillegg bør du vurdere hvilke fordeler og ulemper som kommer med hvert av de ulike kredittkortene. Du bør blant annet se om de tilbyr forsikringsavtaler og kjøpsrabatter inkludert i kredittkortavtalen.

Enkelte kredittkort er gunstig å ha med seg om du skal på ferie i utlandet, ettersom du kan få reiseforsikring inkludert i avtalen. Du bør også vurdere kredittkortene i forhold til hvilke renter og gebyrer som påløper i året, eller ved enkeltkjøp. Dersom du velger riktig kredittkort, kan du få rentefrie dager på opp mot 50 dager.

Innfrielse av kredittkortet

Kredittkortavtalen omfatter ofte rentefrie dager på opptil 40 til 50 dager. Det lønner seg derfor å betale ned hele det utestående beløpet innen rentene begynner å løpe. Ved å følge med på kredittkort saldoen vil du derfor unngå å betale skyhøye summer for kjøp, som i utgangspunktet ikke var så dyre. Du kan derfor bruke kredittkortet uten å tenke på kostnader.

Derimot kan du selvsagt velge å betale månedlige avdrag. Kredittkortet vil gradvis bli nedbetalt, og du kan benytte deg av den resterende kreditten som er tilgjengelig til enhver tid. Både renter og gebyrer vil påløpe etter hvert som tiden går. Kredittkort kan derfor bli dyrere i bruk over tid, enn andre usikrede smålån.

Mange velger å innfri kredittkort og dyre smålån ved å søke om en refinansiering. Du vil da få et større lån å forholde deg til, slik at du bare trenger å betale et månedlig avdrag. Før du bestemmer deg for å gjøre dette, er det viktig at du sammenligner kredittkort. Du vil da få tilgang til en kreditt med gode betingelser.

Oppdatering av opplysninger

Du bør også påse at Gjeldsregisteret er oppdatert i henhold til gjelden din. Dette er et gjeldsregister som er synlig for mange viktige finansaktører i Norge. Dersom du har ubrukte kredittkort som du ikke vil benytte deg av i den nærmeste framtid, kan det være smart å slette disse. Din økonomiske situasjon vil da se bedre ut om du ønsker å søke om andre lån.

Stadig flere nordmenn benytter seg av kredittkort i hverdagen. En av grunnene til dette er at det tilbys flere gunstige fordeler, om du kjøper varer og tjenester med kredittkort. Her kan du blant annet få utbytte av rabatter og cashback som kan være lurt å benytte seg av. Du bør derimot passe på å innfri kredittkortsaldoen før rentene begynner å løpe.

Det er også viktig å påse at kredittkortet ditt ikke går videre til inkasso. Du bør da betale inn beløpet med en gang for å unngå ytterligere omkostninger. Dersom du skulle oppleve å få problemer med innbetalingen av dine månedlige avdrag, bør du ta kontakt med banken som har utstedt kredittkortet. Dersom du har et godt forhold med banken, vil du få bedre lånebetingelser over tid.

Hvordan finne pålitlig investeringsråd?

I dagens moderne samfunn blir vi mer og mer selvstendige fordi vi kan finne det vi trenger av informasjon på nettet. Man er ikke lenger avhengig av profesjonelle investorer eller hedgefund folk, nettopp fordi informasjon er lett tilgjengelig overalt. Du kan benytte deg av nettsider, som for eksempel handelsplattformer eller blogger, som gir all informasjon du trenger. Aksjebloggen er en slik side på nett som gir ut daglig informasjon om investeringsinstrumenter som aksjer, indeksfond, kryptovaluta og råvarer, i tillegg til tips, informasjon om handelsplattformer og mye annet. Andre er mer praktiske igjen og ser derfor på investeringsvideoer som er å … Les mer

Hvorfor låne penger?

ting å låne penger til

Ja, det er et godt spørsmål. Det meste av forbruksgoder (om ikke alt) koster penger, og det er ikke alltid vi har den nødvendige finansieringen tilgjengelig, til enhver tid, og da er lån et alternativ. det er ikke alltid det å låne penger er det beste, eller eneste alternativet, men fremveksten av banker som tilbyr dette, og stigende grad av usikret gjeld i befolkningen ellers, er en god pekepinn på at eksempelvis forbrukslån uten sikkerhet er en foretrukket finansieringsmetode. I denne artikkelen skal vi se på situasjoner hvor lån ofte er et fornuftig og ikke minst nødvendig alternativ. Lån til … Les mer

Lån på nettet – er det trygt?

Lån på nettet

Vi nordmenn har mange muligheter når det kommer til onlinelån, men hvor trygt er det egentlig å låne penger på nettet? Lånebransjen har ikke hatt et godt rykte, men det er mye som tyder på at dette har endret seg drastisk. La oss se litt nærmere på hvordan vilkårene for å låne penger online ser ut i dag. Strenge regler gir bedre lån I Norge er det strenge regler for lån på nettet hvis vi sammenligner med mange andre land, men dette er faktisk gode nyheter for deg som forbruker. Som låntaker i Norge, kan du låne maksimalt fem ganger … Les mer

Kredittkort er en viktig kilde til fordeler

kredittkort - fordeler

Kredittkort er en viktig kilde til kreditt og fordeler for nordmenn. I snitt har hver og en av oss faktisk fire kredittkort til enhver tid, noe som sier litt om hvor populært dette er. Kortet kan du benytte på reise, shopping eller i dagligdagen, og noen tillater også du overfører kreditten direkte til bankkontoen. Hvis du vil ha et desidert lån, er nok smålånutensikkerhet et bedre alternativ, fordi her får du en endelig dato på lånet. Det er ikke for å låne penger, du nødvendigvis bør ha et kredittkort. Det er mange gode grunner til å velge kredittkort, som alternativ, … Les mer

Hva er beste kredittkort – og er det så store forskjeller? 

Hva er egentlig forskjeller på kredittkort

Det er vel kanskje litt drøyt å kalle kredittkort for en landeplage, men det er ikke så langt unna. Vi nordmenn har i snitt 8 kredittkort i lomma til enhver tid, noe som kan sies å være mange. I denne artikkelen skal vi berøre flere emner, som inkluderer hva du kan gjøre for å ha færrest mulig kredittkort i lomma, og hvilke kredittkort som faktisk er billige.  Er det egentlig nødvendig med så mange kredittkort?   Nei, mener vi, du kan trygt sløyfe kredittkortet, du får fra din ordinære bank eksempelvis. Disse gir deg dårligere betingelser enn andre, og vi er … Les mer

Beste kredittkort reise

Smart å huske kredittkortet på ferie

Når du bestiller en feriereise er det greit å bestille en reiseforsikring samtidig. Mange av oss har gjerne en reiseforsikring som allerede betales med månedlige fakturaer. Derimot er det mange kredittkort som tilbyr reiseforsikring inkludert i kredittkort avtalen, om du bestiller deler av ferien din med kredittkortet. Det er også mange kredittkort som gir gunstige fordeler, om du benytter kortet på utenlandsreisen. Du kan få tilgang til rabatter og tilbud som kan komme godt med på reisen. I tillegg kan du få igjen pengene dine om du opplever å bli svindlet under oppholdet. Dette er fordeler som gjør at stadig … Les mer

Fleksibelt lån – i stedet for kredittkort?

Fleksibelt lån i hverdagen

Hvis du går med planer om å låne penger, kan et fleksilån kanskje passe for deg. Med et slikt lån vil du få en romsligere økonomi i hverdagen. Her får du valgfrihet i forhold til hvordan du skal disponere lånet. Dette er viktig i forbindelse med både nedbetaling og bruk av det lånebeløpet, som du har fått tildelt. Det er alltid greit å ha noen ekstra kroner å rutte med i hverdagen. Dette er penger som kan komme godt med om det oppstår uforutsette hendelser i hjemmet. Om du trenger penger til en vaskemaskin eller til en bilreparasjon, er du … Les mer

Se om kredittkortet passerer en enkel test

Hvordan teste kredittkort

En kredittkort test vil raskt vise deg hvilke kredittkort som har de beste fordelene i det norske markedet. Du finner mange sammenligningssider på internett som kan gi deg en pekepinn på hvilken bank, som tilbyr de beste betingelsene. Du kan også fylle ut en søknad på nett, og slipper derfor å sende inn søknaden manuelt. På denne måten kan du snarlig signere lånedokumentene. For at du skal kunne søke om et kredittkort bør du tilfredsstille bankens lånebetingelser. Du må derfor dokumentere din identitet, alder og ikke minst din økonomiske situasjon før lånesøknaden kan behandles. I tillegg bør du ikke være … Les mer

Beste kredittkort – hva er det?

Hva er egentlig det beste kredittkortet?

Før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du skal velge, er det viktig at du vet hvilke kredittkort som er tilgjengelig for deg. Det anbefales derfor at du lager deg en oversikt over hvilke fordeler som du er på jakt etter. Du bør derfor sette deg inn i hvilke betingelser som kommer med det kredittkortet som du velger. Hvis du ønsker en mer fleksibel økonomisk hverdag, kan et kredittkort være løsningen for deg. Det er enkelt å bruke kortet, så lenge du fremdeles har noen kroner til gode. Derimot er det viktig at du er klar over hvilke renter og … Les mer

Lån penger- en mulighet for de fleste nordmenn

Budsjett

De fleste nordmenn er godt bekjente med lån, gjeld og kreditt. En av grunnene er at nordmenn generelt har god økonomi, og at kreditt blir brukt som en sikker og god betalingsmulighet. For å kunne holde oversikt over økonomien, herunder bruken av kreditt, så krever det at du lager et realistisk budsjett. Skap oversikt over økonomien For å få overblikket over din egen økonomi, så er det nødvendig at du du lager et realistisk budsjett. Budsjettet skal inneholde alle inntekter og utgifter. Når du gjør dette, så er det en god ide at du samler alle lånene, og kreditter, for … Les mer

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!